Tea pairing : combineer thee met een gerecht!

Nu de feestdagen dichterbij komen en we stilletjesaan op zoek gaan naar een origineel concept om onze gasten te verrassen, leek het ons een leuk idee om jullie de nieuwe trend ” Tea Pairing ” voor te stellen. We kunnen onze gerechten combineren met cocktails, wijn, bier, maar ook met thee ! En het is ook helemaal niet moeilijk om dit thuis toe te passen want we passen eigenlijk dezelfde regels toe als bij wijn : body, smaak en textuur. Witte en groene thee is lichter van smaak en kunnen we vergelijken met witte wijn. De groene gerookte en zwarte thees zijn zoals de rode wijn.

Witte thee

Een witte thee neutraliseert de smaak en kan gegeven worden tussen 2 gangen door. Je kan witte thee ook combineren met pittig gekruide gerechten en kaas.

Groene thee

De subtiele vegetatieve smaak van groene thee komt het best tot zijn recht bij milde en subtiel-gearomatiseerde gerechten zoals rijst, salade, meloen, kip, kaas, zeevruchten en vis.

Oolong thee

De subtiele en gecompliceerde smaak en aroma, die toegekend wordt aan oolong thee, stelt eigenlijk dat Oolong op zichzelf gedronken moet worden. Het karakter van een oolong thee kan echter neigen naar groene of zwarte thee en daarom  kunnen we oolong thee combineren met gerechten die we bij groene of zwarte thee zouden combineren. Groene oolongs zouden wij serveren bij  sint-jacobsvruchten, kreeft of andere gerechten die zacht en rijk van smaak zijn. De zwarte oolongs gaan dan weer beter bij sterkere smaakgerechten zoals eend en gegrild vlees.

Zwarte thee

De eerder robuuste smaak en aroma van zwarte thee en ook de uitgesproken tannines, zijn perfect combineerbaar met volle smaak gerechten zoals vlees en pikante gerechten, maar ook chocolade desserts!

Pu-erh thee

Pu-erh thees zijn gekend omwille van hun digestieve voordelen. Deze thees gaan goed bij vlees en olierijke voeding, alsook bieden ze een goed after-dinner gevoel na lange menus met verschillende gangen.

Rooibos

Rooibos heeft een kruidige vanillerijke ondertoon en combineert daarom het beste met zoete gerechten.

Enkele suggesties vanwege het Yummitea team !

Fukuoka Yame Sencha first flush : combineer deze heerlijke verfijnde groene thee met zeevruchten, vis, salades of kipgerechten.

Gunpowder : onze Gunpowder is een groene thee die perfect samengaat met Aziatisch of Midden-Oosters getinte gerechten.

Jasmine Chung Hao : heerlijke groene jasmijnthee om bij curry of andere gekruide gerechten te drinken. Ook onze biologische jasmijnthee kan bij deze gerechten geschonken worden.

Houjicha Roasted : dit is een groene geroosterde thee en heeft een diep karakter, met tonen van geroosterde noten, karamel en vanille. Daarom past deze thee bij gevogelte gerechten met een sterkere smaak zoals fazantof combineer met geroosterde groenten uit de oven, heerlijk!

Jade Oolong Green N2 : onze Jade Oolong is superlekker bij kip, zeevruchten en fruit.

Darjeeling Nagri first flush : deze biologische zwarte thee past perfect bij een lekker ontbijt of bij een gerecht met vis en gevogelte. Je kan deze thee ook drinken bij eiergerechten en romige desserten.

Keemun Mao Feng : een ideale zwarte thee om vlees en visgerechten te begeleiden. Ook Chinese gerechten, pikante Mexikaanse, Italiaanse of Indische gerechten kunnen gecombineerd worden met onze Keemun Mao Feng thee.

Lapsang Souchong : ideaal bij kip, gerookte zalm en desserten met limoen.  We hebben deze ook in biologische variant.

Assam : drink deze zwarte thee bij het ontbijt of samen met hartelijke gerechten zoals chocolade, citroen desserten en vla of flan. Deze zwarte thee zal weldra in ons gamma terug te vinden zijn.

Blue Flower Earl Grey : zwarte Earl grey thee lekker bij kaassoorten, vlees en wildgerechten.

Ceylon Bandarahena first flush : een lekkere zwarte thee voor bij het ontbijt of om gekruide gerechten te vergezellen.

Rooibos : een heerlijke biologische thee om te combineren bij chocolade- en andere zoete gerechten.

By |2015-12-06T17:40:51+00:00december 6th, 2015|Geen onderdeel van een categorie|Reacties uitgeschakeld voor Tea pairing : combineer thee met een gerecht!

Door de site te te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer info

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten